Super God Och Lätt Paj...
Key Lime Pie
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
Till servering
Vispad grädde
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen till små smulor i en mixer.
3. Blanda dem med smält smör.
4. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar eller en stor.
5. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
6. Låt svalna.
7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30–60 minuter.
9. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen (inte helt nödvndigt om man har rivit skalen fint).
10. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är 1 stor paj ca 20-25 min).
Den kan ätas både varm och kall.
Super god!
Bilder kommer snart